zaterdag 7 juni 2014

Tagliatelle van courgette met zalm

Eenvoudig, licht verteerbaar en vol van gezonde vetten!
Smakelijk...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tagliatelle van courgette met zalm (2p)
  • 2 stukken zalm
  • 1.5 à 2 courgettes
  • 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • plukjes platte peterselie
  • plukjes dille
  • citroensap
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout
 
Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Meng, voor een eenvoudige vinaigrette, een scheutje olijfolie met wat citroensap, peper en zout.
Snij de courgettes met een dunschiller in fijne lange plakken en dan met een mes verder in lange repen van ongeveer een halve centimeter. Of gebruik een mandoline (als je die hebt) met een apart opzetstukje voor sliertjes.
Fruit de courgette-tagliatelle aan in olijfolie en breng op smaak met  peper en zout. Gooi op het einde de tomatenblokjes mee de pot in en laat ze heel kort opwarmen.
Bak de zalm mooi rosé in een scheutje olijfolie.
Leg de reepjes courgette en tomaat in een diep bord en leg de zalm er bovenop. Overgiet met vinaigrette en bestrooi met de pijnboompitten. Werk af plukjes peterselie en dille
 
Voeg eventueel een klein beetje lange volkorenpasta toe.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten